6 SYYTÄ OSTAA SYDÄMEN NOSTEEN KOULUTUS

Sydämen Noste on valtakunnallinen koulutusyritys ja lähes joka päivä olemme kouluttamassa jossain päin Suomea. Koulutusaiheitamme ovat muun muassa  työhyvinvointi, myynti ja asiakaspalvelu, valmentava johtaminen, tiimityö ja LEAN. Lisäksi meiltä saa työnohjausta. 

Mutta miksi juuri Sydämen Noste? Mitä hyödytte, kun tilaatte työpaikallenne koulutuksen juuri meiltä?

1. PYSYT HEREILLÄ

Tiedän, tämä ei vielä paljoa lupaa, mutta itse asiassa tämäkin kertoo paljon siitä, minkälaisia meidän koulutuksemme ovat.  Yhdessä koulutuspalautteessa luki teksti: Ei yhtään nukuttanut niinkuin yleensä koulutuksissa. Muistan pohtineeni tuota koulutuspalautetta, että onko tämä nyt hyvä palaute vai huono palaute. "Ei yhtään nukuttanut niinkuin yleensä koulutuksissa" -lause sisältää yhtäaikaa  koulutuksiin liittyvän ennakkoluulon ja ehkä joskus kokemuksenkin niiden nukuttavasta vaikutuksesta ja positiivisen yllätyksen siitä, että koulutus olikin aivan jotain muuta, mihin hän oli tottunut. 

Emme harrasta kalvosulkeisia tai tilastoiden ja käppyröiden katseluttamista, vaan olemme  innostavia,  ratkaisukeskeisiä ja oivalluttavia kanssakeskustelijoita.

Yhden kerran omassa kouluttajahistoriassani osallistujat tosin torkahtelivat välillä. Mutta sen ymmärsin hyvin, olihan kyse narkolepsiaa sairastavien kurssista. 

2. SAATTE MITÄ HALUATTE

Oletko joskus selannut koulutusten sisältöjä ja olet huokaillut, kun et ole löytänyt koulutusta juuri teidän tarpeisiin. Koulutusesitteissä vilisee hienoja ammattisanoja, joiden merkitystä et aina edes ymmärrä. Mietit hetken olisiko olemassa Koulutussanasto - Suomi  sanakirjaa. Näet jo itsesi tilanteessa, kun kouluttaja kysyy sinulta, mitä ajattelet resilienssistä ja sinä alat selittää, miten mummosi tekee aina kesäisin relissiä kurkuista ja kesäkurpitsoista. Haluaisit vaan koulutuksen, joka vastaa täsmälleen teidän tarpeisiinne. Koulutuksen, missä puhutaan samaa kieltä ja mahdollisimman selkeästi ja konkreettisesti. 

Me räätälöimme aina koulutukset siten, että ne vastaavat tilaajan koulutustarpeita ja -tavoitteita. Sydämen Nosteen koulutukset ovat turvallisesti osallistavia, koulutusmenetelmiltään vaihtelevia, hauskoja ja sisältävät sopivasti asiaa, tunnetta ja kokemusta. 

3. LUPAAMME ETTÄ SINUN EI TARVITSE LEIKKIÄ SAMMAKKOA TUTUSTUMISLEIKEISSÄ

Kuinka monella meistä on epämiellyttäviä kokemuksia jostain koulutuksiin liittyvästä asiasta?  Veikkaan, että aika monella. Sana koulutus voi jo osalle ihmisistä herättää ennakkoluuloja. Ja mistä nämä ennakkoluulot nousevat. Ennakkoluulot nousevat vanhoista kokemuksista. Joku muistaa vanhat koulukokemukset ja sen kun on pitänyt jännittää luokassa ja pelätä esiintymistä tai sitä, että joku nauraa omalle vastaukselle. Joku muistaa oppimisvaikeuden ja keskittymisen haasteet. Joku muistaa kiusaannuttavat tutustumisleikit. 

Sydämen Nosteen koulutuksissa kouluttajat hoitavat esiintymisen. Kouluttajat hyödyntävät draaman keinoja ja esittävät erilaisia case-tapauksia. Osallistujat voivat rentoutua turvallisessa koulutusympäristössä ja heidän tehtäväksi jää bongata niistä case-tapauksista, jos ei nyt itsensä, niin ainakin jonkun työkaverinsa. 

4. SÄÄSTÄT RAHAA

Tämä on aika kova lupaus. Olemme kuitenkin varmaan samaa mieltä, että ongelmien ennaltaehkäisy on yleensä paljon halvempaa kuin niiden ongelmien korjaaminen. 

Hyvinvoivat ihmiset ovat tuottavia, työhönsä motivoituneita, sairastavat harvoin ja ovat kiinnostuneita työnsä ja työpaikkansa kehittämisestä. Yhden sairauslomapäivän kokonaiskustannukset yritykselle ovat noin 350 euroa. Panostukset henkilöstön hyvinvointiin maksavat itsensä takaisin moninkertaisesti.  Koulutukseen panostaminen on siis kuin laittaisi rahaa pankkiin. Koulutuksemme ovat jo itsessään hyvin voimauttavia ja mikä parasta antavat mahdollisimman konkreettiset työkalut työhyvinvoinnin lisäämiseen. Meiltä saa myös työhyvinvointia ylläpitävää ja nostattavaa työnohjausta. Aika moni asiakas on ostanut ensin koulutusta ja sitten jatkanut työnohjauksella. 

Työhyvinvointi on tänä päivänä yksi tärkeimmistä yrityksen menestystekijöistä. Siihen satsaaminen ei vie isoja taloudellisia uhrauksia, vaan kyse on työntekijöiden tärkeyden näkemisestä ja yhteisistä tavoitteista. 

5. MAINE PARANEE

Miten teistä puhutaan kylillä?

Se miten henkilöstö voi,  heijastuu aina asiakkaisiin ja mielikuvaan koko talosta. Mikään äärimmäisen  taidokaskaan rekrytointikampanja ei tuota tuloksia, jos talon maine ei ole kehuttava. Potentiaaliset työntekijät luottavat aina eniten työntekijöiden kertomaan siitä, minkälainen työpaikka on. Siksi paras tapa lisätä työpaikan veto- ja pitovoimaa on pitää huolta työntekijöistä. Hyvinvoivat ja innostuneet työntekijät ovat valovoimaisia työpaikkansa mainoksia. Tällöin työntekijät ovat ylpeitä työstään ja työpaikastaan.  Työpaikan maine kasvaa tämän sivutuotteena, siinä miten työntekijät puhuvat omasta työpaikastaan, siinä millä mielellä he aamulla lähtevät töihinsä. Hyvä kello kuuluu silloin tosi kauas. Työyhteisön hyvinvointi on työpaikan kilpailuetu, silloin kun ihmiset miettivät missä haluaisin työskennellä. 

Miten vastaisit kysymykseen "Mikä saa sinut pysymään tässä työpaikassa?" Moni vastaisi, että hyvät työkaverit ja hyvä yhteishenki. Työntekijä voi jo usein itse valita, missä haluaa työskennellä, joten työpaikan houkuttelevuuteen kannattaa satsata. 

Koulutuksemme lisäävät osallistujien työhyvinvointia, yhteishenkeä ja työn merkityksellisyyden näkemistä.  Koulutus on samalla myös osoitus heille, että heidän hyvinvointi on tärkeää. Moni asiakkaamme ostaa ensin yhden koulutuksen ja sen jälkeen kaikki muut meidän työhyvinvointia ja työn tehostamista tukevat koulutukset. On hienoa olla rinnallakulkija monen työyhteisön kehittämisessä. 

6. SAATTE ILOA TYÖELÄMÄÄN

Milloin olet viimeksi nauranut oikein kunnolla? Sillä tavalla, että olet ihan heittänyt pään takakenoon. Toivottavasti usein. 

Koulutuksissamme on ilotakuu. Sydämen Nosteen koulutuksista sanotaan, että ne ovat valtakunnan hauskimmat. Tiedät varmaan tyypin, joka on alkanut elämää elämäänsä siten, että mikään ei naurata. Heittäytyä ei voi mihinkään, koska se on lapsellista. Mottona hänellä on, että mies tulee räkänokastakin, mutta ei tyhjän naurajasta. Mitä nyt ne muutkin ajattelee, jos minä tässä työporukan edessä alkaisin rentoutua tai jopa hymyilisin. Meidän koulutuksemme voivat tehota, jopa tähän tyyppiin. 

Koulutukset mahdollistavat, että voimme nähdä itsemme ja toisemme uusissa rooleissa. Asiallisessa tiukkisroolissa oleva henkilö huomaakin hieman höllentäneen otetaan. Tutkimusten mukaan työhyvinvointia lisää se, että tiedämme hieman enemmänkin työkaveristamme. Kun työkaverit oppivat tuntemaan toisiaan paremmin, niin työpäivätkin sujuvat paremmin. Osallistavat koulutukset auttavat työkavereita pääsemään pois työrooleista ja titteleistä.  Olemme kaikki samalla viivalla. Ihmisiä, jotka haluavat tulla lempeästi nähdyiksi omana itsenään.  Ihmisiä, joilla on omia murheita ja omia iloja. Ihmisiä jotka haluavat, että työpaikalla saa olla myös hauskaa. Ihmisiä, jotka haluavat tehdä työnsä hyvin.

 

Ps. Tutustu laajaan koulutusvalikoimaamme tästä: Sydämen Noste koulutukset  ja ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää. 

Tiina, Sydämen Noste

Mitä koirani on opettanut minulle työhyvinvoinnista